Gastenboek Stichting Brouwboerderij

 

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.236.112.70 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
13 berichten.
Martine en Michel Martine en Michel schreef op 01-10-2022 om 15:35:
We hebben met ons vieren een hele gezellige en leerzame avond gehad bij Fred. Fred kan heel gepassioneerd vertellen over bieren en het proces wat erbij komt kijken om dit te maken. Hij is een vakman en weet heel goed waar hij het over heeft. Ik kan het iedereen die geïnteresseerd is in bieren, van harte aanbevelen.
Eric Breidenbach Eric Breidenbach schreef op 09-06-2022 om 08:34:
Bierproeverij op 8-juni 2022 Een leuke en ontspannen bierproeverij gehad met de keukenstaf van Jong Nederland Lndenheuvel, onder leiding van Fred. Veel dingen gehoord, niet alles onthouden, maar ik snap nu wel waarom het katholieke geloof vroeger zo gewild was 😂 Hij deed zijn ding en lied ons de ruimte om onze dingen te doen zoals ribjes en spek te serveren of een sigaretje te doen. Bedankt voor deze interessante en kundige uitleg over onze favoriete drank. Mvg Eric Breidenbach Ps: prijs / kwaliteit verhouding een 10👍🏾
Marco Marco schreef op 07-06-2022 om 14:00:
Het bierproeverijtje bestond uit 5 heerlijke aparte bieren. We kregen een zeer uitgebreide uitleg en hebben het ons goed laten smaken. Heel erg bedankt voor de goede keus aan bieren en de professionele uitleg daarbij. 😊
Lodewijk Coenen (Openlucht Museum Eynderhoof) Lodewijk Coenen (Openlucht Museum Eynderhoof) schreef op 20-11-2019 om 16:37:
Zaterdag 16 november 2019 hebben wij een bierproeverij en lezing over historisch brouwen gehad van Fred Penners. De bierproeverij was zeer geslaagd, mede door de suggesties van Fred voor het eten (recepten), combinerend bij de te proeven bieren. De lezing was zeer leerzaam en we gaan ervan uit dat we in de toekomst verder zullen samenwerken om het brouwambacht in historisch perspectief verder vorm te geven.
Rick Geurts Rick Geurts schreef op 16-07-2019 om 07:57:
Vorige week hebben wij een ontzettend leuke bierproeverij gehad. Deze bierproeverij was bij ons thuis, wat al super fijn is want dan hoeft er niemand te “Bobben”. Tevens hebben wij ontzettend veel informatie ontvangen over het brouwproces en het ontstaan van de verschillende biertjes, wat wij overigens nog nooit hadden gekregen bij andere bierproeverijen . Het was een geslaagde avond met lekkere biertjes en ontzettend veel plezier, bedankt!!
Marjorie Marjorie schreef op 04-11-2018 om 17:20:
Beste Fred, bedankt voor de brouwles die we gisteren van je hebben gehad. We hebben er veel van geleerd en ons enthousiasme over het brouwen is alleen maar groter geworden. Groetjes van Ed en Marjorie
Kenneth Soentjens Kenneth Soentjens schreef op 20-10-2018 om 12:00:
We hebben een geweldige vrijgezelle party gehad. De bierproeverij was daar ook een onderdeel van. Het is zeker een aanrader. Fred Penners is speciaal voor ons op locatie gekomen. Hier hebben wij verschillende soorten bier geproefd .Kortom: leuk, lekker en leerzaam Fred nogmaals bedankt
Jacques Jacques schreef op 10-10-2018 om 15:37:
Leuke avond gehad met mijn zoon en schoonzoon,zwager en vriend en echtgenote. Na deze avond door Fred erg enthousiast en met veel passie gepresenteerd,lees ik de bierkaarten op terrasjes en cafees anders dan voorheen en doe ik extra genieten van mijn keuze uit al die bier-assortimenten,waar Fred mij in heeft begeleid. Ook namens de gasten bedankt Fred en ga zo door !!
Jos Jos schreef op 17-06-2018 om 09:01:
Gisteren en een leuke bierproefavond die in van de kinderen kado had gekregen. Het was leerzaam en leuk. Toch weer van alles over bier geleerd en natuurlijk ook geproefd. Een aanrader als je eens wat meer over bier wil horen. Bedankt Fred voor de heldere en leuke uitleg.
Edwin Kees Edwin Kees schreef op 28-04-2018 om 20:01:
Stichting Brouwboerderij organiseerde, ter gelegenheid van ons mannenweekend, voor ons een bierproeverij. Fred Penners is speciaal voor ons op locatie gekomen. Hier hebben wij verschillende soorten bier geproefd die wij nog niet kenden. Fred vertelde daar telkens een uiterst boeiend verhaal bij zodat de historie en de tradities van het bier brouwen beginnen te leven. Het was een gezellige en informele avond. Fred heeft een enorme kennis van bier en het brouwproces. Geen enkele vraag bleef onbeantwoord. Wij gaan dit zeker nog eens doen. Fred, bedankt!
Koen Koen schreef op 11-05-2017 om 07:54:
Tijdens een lang weekend in Brunssum hebben wij een bierproeverij van gehad van Fred. Met zijn uitgebreide kennis onderbouwd met mooie verhalen hebben wij genoten van diverse bieren. Een absolute aanrader voor iedereen die affiniteit met bier heeft!
Twan Twan schreef op 31-03-2017 om 11:42:
Afgelopen weekend een bierproeverij aan huis gehad van Fred met een kleine groep vrienden. Iedereen vond het super geslaagd. We hebben lekkere biertjes geproefd die voor ons nieuw waren. Stuk voor stuk waren ze lekker! En Fred zorgt ervoor dat het gewoon in een heel relaxte sfeer gebeurt waarin hij met humor, passie en vooral veel plezier over bier praat. Ik kan het iedereen aanraden, Bedankt Fred!
m@ m@ schreef op 26-09-2016 om 09:45:
binnen de muren van de Schepenbank in Oirsbeek wordt wel eens iets georganiseerd. Nu stond op 23 september 2016 een bierproeverij op het programma. Uiteindelijk uitgekomen bij de Brouwboerderij waarna Fred deze proeverij voor zijn rekening nam. Met een 16-tal bierproevers naar het verhaal van Fred geluisterd en uiteraard geproefd. Aparte biertjes met aparte smaken. Interessant en leuk verhaal, verscheidenheid aan bier, genoeg om te proeven. Zeer geslaagde avond!. Prina geregeld!. m@

 

Rick Rademakers schreef op 24-01-2016 15:05

Gister een bierproeverij gehad bij vrienden thuis. Het was een leuke en leerzame avond. De biertjes smaakten allemaal zeer goed. Alles was perfect geregeld. Dus Fred, nogmaals bedankt!!

 

Miranda schreef op 06-10-2015 10:02

Zondag 4 oktober een bierproeverij met vrienden groep bij ons thuis gehad. Dacht dat het vooral leuk zou zijn voor de mannen. Zelf drink ik nooit bier. Maar wat was het leuk en leerzaam. Dus ook een aanrader voor niet bierdrinkers. Fred Pennen bedankt voor de leuke en leerzame proeverij. Jij weet waar je over praat en het is duidelijk jou passie.

 

Roger Collaris schreef op 01-10-2015 06:57

19-09-2015 Een leerzame en prettige bierproeverij. Het was echt genieten. Wij als vriendengroep hebben zeker al 25 verschillende bierbrouwerijen bezocht en van rondleidingen genoten, maar de bierproeverij op eigen locatie door stichting Brouwboerderij staat zeker in mijn top 3 van beste bierproeverijen. Chapeau !!!!

 

Jos Loop schreef op 29-09-2015 16:56

Ook zeer genoten en na ongeveer 30 brouwerijen bezocht te hebben toch nog iets nieuws geleerd. En dat is dat je bier van 5% alc.het beste  op 5 graden kunt drinken, en bier van 10% alc. op ongeveer 10graden. Zeer boeiend verhaal en llekkere biertjes genuttigd. 

Groeten Jos van de Hommelheide.

 

Ger Seetsen schreef op 28-09-2015 19:38

Zaterdagmiddag 19 september bierproeverij gehad op locatie Parc Hommelheide te Susteren. Zeer geslaagde proeverij met heel veel informatie over bierhistorie en biersmaken. Afgelopen jaren heel wat brouwerijen bezocht van groot tot klein, altijd zeer gezellig maar qua info zeker niet zo uitgebreid als bij de bierproeverij! Vonden het absoluut de moeite waard, goed voorbereidt en een zeer enthousiaste verteller!

 

Jeroen schreef op 02-06-2015 20:27

Afgelopen zaterdag werd ik door mijn vrienden verrast met een Bierproeverij als onderdeel van mijn vrijgezellenfeest. Als bierenthousiasteling dacht ik het een en ander te weten over bier. Maar de proeverij heeft mij nog veel geleerd over het brouwproces en alle smaak verschillen van bier. De gekozen bieren waren apart, uiteenlopend en lekker. De kennis van Fred Penners was zeer uitgebreid. Absoluut een aanrader om een keer een Bierproeverij te laten verzorgen door de stichting en je kennis en smaken uit te breiden!

 

Jan Hermans schreef op 03-11-2014 21:12

Bier nooit geweten dat het zo’n breed palet aan smaken had maar dankzij julle bierproeverij ben ik toch om

een heel lekkere leerzame  2 uurtjes gehad op zondag 2 november

 

Bedankt

 

Christien Voorter schreef op 26-04-2014 14:56

Tijdens ons familieweekend had ik Fred gevraagd een bierproeverij te organiseren. Dat het zo geweldig zou zijn, had ik, een fervente rode wijndrinker, niet verwacht. We gingen door tot in de kleine uurtjes, superbedankt Fred. Lachen

 

Jonne schreef op 08-04-2014 11:07

Zelfs ik (normaal gesproken geen bierdrinkerStoer) heb genoten van de lekkere biertjes die Fred voor ons zorgvuldig had uitgezocht. Het was een super avond tijdens ons geweldig familieweekend! Een echte aanrader dus!

 

Wil schreef op 07-04-2014 21:11

Tijdens ons familieweekend werden we aangenaam verrast door een bierproefavond. Supergezellig, smaakvolle soorten geproefd en veel meer opgestoken dan ik verwacht had. Kortom: leuk, lekker en leerzaam! Beslist een aanrader.

 

Kim schreef op 22-03-2014 09:00

Dit jaar wilden wij graag een keer een origineel verjaardagscadeau voor mijn pa.

Nou, dat is helemaal goedgekomen! Samen met enkele vrienden hebben wij een ontzettend gezellige avond gehad.

Fred heeft ons meegenomen in zijn passie en kennis over bier, de historie hiervan en al het andere wat er over bier

te weten valt. Zijn enthousiasme en manier van vertellen, in combinatie met de verschillende bieren die we hebben mogen proeven, maakten dit tot een zeer geslaagde avond. Een absolute aanrader voor iedereen die een goed glas bier kan waarderen!!

 

Bianca Bollen schreef op 06-07-2013 13:40

Vaderdag stond weer voor de deur en ook binnen verpleeghuis Bergweide te Heerlen wilden wij dit met alle vaders in huis vieren.

Na even zoeken ben ik via internet terecht gekomen bij de site van de stichting Brouwboerderij.

Een heuse Bierproeverij leek ons een mooie invulling voor deze avond. Fred zou de proeverij verzorgen en wij zorgden voor een passend buffet.

Inmiddel heeft deze avond uiteraard al plaats gevonden en hebben wij positieve reactie`s gekregen van onze bewoners en familie. Het was een sfeervolle avond waaraan Fred een mooie invulling heeft gegeven met het proeven van een aantal bieren en de bijbehorende geschiedenis.

Tussen het proeven door een onderbreking om te gnieten van het buffet waarna men met smaak verder ging met de proeverij.

Fred, bedankt voor je bijdrage aan deze sfeervolle avond!

 

Arthur schreef op 29-05-2013 09:43

Fred heeft voor ons (10 mannen) een bierproeverij verzorgd op locatie.
Fred weet veel en kan mooi vertellen over de bieren. Ook zaken die wij geoefende bierdrinkers nog niet wisten. Niet onbelangrijk; de bieren smaakten ons ook zeer goed! Een aanrader dus!

Groet,

Arthur

 

Stijn Verdonschot schreef op 29-04-2013 20:15

Beste Fred,

jouw uitleg met proeverij van afgelopen weekend (27-4) was een eye-opener voor degene die zich willen verdiepen in de oorsprong en herkomst van dit magische produkt. Leuk gebracht en met zeer origenele bieren. Een aanrader!

Mvgr. Stijn Verdonschot

 

Jeroen F. schreef op 29-04-2013 15:20

Fred, bedankt voor je leerzame en maar vooral ook gezellige bier proefavond.

Je hebt ons een breed inzicht gegeven op het bierproces en de varianten hierop (in tegenstelling sommige andre-n biersommeliers). 

Nogmaals bedankt voor de prettige nasmaak!

 

Dominic schreef op 25-04-2013 06:42

Naast het uitvoeren van zijn ambt bij zijn werkgever in het noorden van onze prachtige provincie, is Fred in zijn vrije tijd een zeer gedreven en creatief iemand. Dat bewees tijdens het uitoefenen van een van zijn passies te weten: Biersommelier. Fred zijn bierkennis, bierkeuze en zijn wijze van voordracht, maaktten onze bierproefavond tot een succes! Voor herhaling vatbaar….!

 

Rik schreef op 23-04-2013 07:32

Fred is een adequate kerel met ontzettend veel kennis, die hij op een plezierige wijze kan overbrengen. Zijn beurkieze ging verder dan ‘het gebruikelijke’, hetgeen prijzenswaardig is. 

 

Michel Waterval schreef op 22-04-2013 20:06

Zeer geslaagde bierproeverij gehad onder de deskundige leiding van Fred Penners…Fred combineert mooie verhalen over het brouwproces, de smaak en de historie van prachtige biersoorten met aanstekelijke humor! Ik dacht echt dat ik iets over bier en verschillende biersoorten wist, maar Fred heeft mij laten inzien dat er nog een hele wereld te ontdekken valt. Voor herhaling vatbaar! Groetjes Michel,

 

Fred schreef op 19-04-2013 10:22

Het gastenboek op de nieuwe website is vanaf nu aktief.